Jump to content
Sign in to follow this  
mikeh

Venturi Tubes

Recommended Posts

Hi

Our venturi tubes are not generating any suction. I suspect they are missing a part in the opening. Can anyone confirm this? Can someone send me a photo of a working Pioneer Venturi Tube?

Thanks

Mike

post-590-0-40359100-1412973482_thumb.jpg

post-590-0-73331000-1412973488_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same Venturi on 1579. I will look on Sunday evening when my I get in from my flight. Has it ever worked and then failed or is it a new installation? How did you measure the vacuum? Just trying to help with troubleshooting.

Regards,

Ron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

I don't know if it has ever worked.

The Turn and Slips have been bench tested. I took the instrument tech flying. He measured the suction straight off the right hand venturi tube and off the instrument end of the hose from the left hand venturi tube. No suction either place. Looking at the venturi tubes I can't see how they would generate suction and I suspect something is missing from them. Hopefully someone can post a picture of the same model of working tube.

Thanks

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

I checked my Venturi and there is no mechanism in the throat, just a hole that leads to the vacuum fitting. I would check for an obstruction in the passage.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×